ThommessenFlow Finn folk

Bærekraft og klimarisiko

Som et av Norges største advokatfirmaer tar vi vårt samfunnsansvar på alvor, og jobber for å bidra til et velfungerende og bærekraftig næringsliv.

FN's bærekraftsmål for 2030 definerer 17 områder innenfor klima og miljø, økonomi og sosiale forhold hvor verden fortsatt har forbedringspotensial. Skal vi lykkes med å nå bærekraftsmålene, må næringslivet spille en aktiv rolle.

Klimaendringer har negative virkninger som berører hele samfunnet, inklusiv næringslivet. Utfordringene med klimaendringer medfører både fysisk risiko og overgangsrisiko knyttet til regulatoriske, skatterettslige, finansielle og teknologiske mottiltak.

Vi er gode strategiske rådgivere når næringslivet trenger bistand til å håndtere både risikoer og muligheter knyttet til klimaendringer og andre aspekter ved bærekraftig utvikling. Ved å integrere bærekraft i vår juridiske rådgiving innenfor samtlige bransjer og fagområder skaper vi langsiktige verdier for våre klienter. Som juridiske rådgivere er det forventet at vi lever som vi lærer. Samtidig som vi hjelper våre klienter med å nå sine mål, arbeider vi også aktivt for å selv bli et mer bærekraftig firma.

Kåringer

  • 2024 Recommended Firm The Legal 500 Green Guide

Teamet

Eventer

  • -
    Klienter Grønn uke vol. IV: Klimakvoter – hvordan navigere i frivillige kreditter vs. lovpålagt kvotesystem? Digitalt

    Det finnes to typer globale karbonmarkeder: det regulerte markedet og det frivillige markedet. EUs kvotehandelssystem (EU ETS) er blant de største regulerte markedene globalt, og pålegger selskapene som omfattes å gjøre opp kvoter for sine utslipp. Parallelt finnes det frivillige markedet, hvor selskaper og organisasjoner som ønsker å redusere eller eliminere sitt fotavtrykk kan kjøpe kreditter for å gjøre opp for sine uunngåelige utslipp.

  • -
    Klienter Fra frontlinjens erfaringer til Greentech 2.0 Thommessen, VIA Vika, Ruseløkkveien 38, 0251 Oslo, Oslo

    Skal vi nå 2050-målene i Parisavtalen må Norge årlig investere om lag 70 milliarder kroner i grønne prosjekter (BCG). Investeringene  vil fremme innovasjon og skape markedsmuligheter, men for virksomheten betyr det også å realisere komplekse, høyt digitaliserte prosjekter i et skiftende marked. Hva har topplederne fra første bølge av grønne investeringer lært, og hva ville de gjort annerledes? Hva sier forskningen?

Aktuelt