ThommessenFlow Finn folk
-
Klienter

Konkurransetilsynets nye markedsetterforskningsverktøy: Del 2 – Relevante "forhold" i aktuelle markeder og mulige avhjelpende tiltak

Webinarrekke om forslaget om å styrke Konkurransetilsynet med et nytt markedsetterforskningsverktøy. I del 2 går vi i dybden på hvilke "forhold" som kan utløse markedsetterforskning, og mulige avhjelpende tiltak for å avbøte de potensielle konkurranseutfordringene.

Den 5. november 2024 skal næringskomitéen i Stortinget behandle et nytt lovforslag der det foreslås å gi Konkurransetilsynet hjemmel til å gjennomføre markedsetterforskning, uavhengig av mistanke om brudd på konkurranseloven. Dette kan føre til vedtak om tiltak for å styrke konkurransen i markeder der det oppdages forhold som vesentlig begrenser konkurransen.

I det andre webinaret går vi i dybden på hvilke "forhold" som kan utløse markedsetterforskning, og mulige avhjelpende tiltak for å avbøte de potensielle konkurranseutfordringene.

Fokus vil være på følgende markeder: Kraftsektoren, drivstoff, avfallshåndtering, alarmsystemer og digitale plattformer.

Foredragsholdere

  • Siri Teigum, Partner Advokat (H)

    Siri jobber med EU/EØS- og konkurranserett, herunder også statstøtterett og anskaffelsesrett. Hun bistår med rådgivning, forhandlinger og tvisteløsning og rangeres i tet innenfor disse fagområdene. Hun har hatt ansvaret for klarering av en rekke komplekse fusjoner og oppkjøp. Hun har ført ulike typer EØS- og konkurransesaker i EFTA-domstolen, EF-domstolen og norske domstoler, og tar også oppgaver som voldgiftsdommer. Siri er leder for Advokatforeningen, styreleder i Folketrygdfondet og styremedlem i Gyldendal ASA.

  • Hanna Håberg, Senior Associate Advokat

    Hanna arbeider hovedsakelig med konkurranserett, statsstøtte og generell EU/EØS rett.

    Som Senior Associate bistår Hanna norske og internasjonale selskaper med komplekse konkurranserettslige spørsmål. Hanna har særlig erfaring med vurderingen av kommersielle avtaler og prosjektsamarbeid, og bistår jevnlig med compliance-relaterte spørsmål, for eksempel i tilknytning til informasjonsutveksling. Hanna bistår også klienter i alle aspekter av transaksjoner, fra risikoanalyser og meldingsprosesser, til integrasjonsplanlegging og gjennomføring.

    Videre har Hanna erfaring med statsstøtteregelverket, og de rammebetingelser regelverket oppstiller for forvaltningen av offentlige midler, tildeling av statsstøtte, og organisering av offentlig eid virksomhet. I tillegg har Hanna kompetanse på prosessuelle statsstøtterettslige spørsmål, inkludert erfaring med klagesaker for EFTAs overvåkningsorgan fra både det offentliges og det privates perspektiv.