Grønn uke vol. IV: Klimakvoter – hvordan navigere i frivillige kreditter vs. lovpålagt kvotesystem?
Det finnes to typer globale karbonmarkeder: det regulerte markedet og det frivillige markedet. EUs kvotehandelssystem (EU ETS) er blant de største regulerte markedene globalt, og pålegger selskapene som omfattes å gjøre opp kvoter for sine utslipp. Parallelt finnes det frivillige markedet, hvor selskaper og organisasjoner som ønsker å redusere eller eliminere sitt fotavtrykk kan kjøpe kreditter for å gjøre opp for sine uunngåelige utslipp.
I dette webinaret får du en introduksjon til det frivillige karbonmarkedet, herunder en oversikt over hovedaktørene og karakteristikker for markedet, innføring i hva en klimakreditt er og en oppdatering på regelverksutviklingen som foregår på dette området. Vi ser også på forholdet til EUs kvotehandelssystem, Parisavtalens nye kvotesystem og hvordan klimakreditter skal omtales ved rapportering etter CSRD og for å unngå grønnvasking.
Foredragsholdere
-
June Snemyr, Partner Advokat
June Snemyr er rådgiver for en rekke aktører innen tradisjonell olje- og gassindustri, fornybar og alternative energiformer. Hun bistår klienter med energi- og infrastrukturprosjekter, regulatoriske spørsmål, transaksjoner og annen juridisk rådgivning i kommersielle forhandlinger.
June har unik erfaring med CCS prosjekter etter å ha fungert midlertidig som General Counsel i Northern Lights JV i andre halvdel 2022. Hun har i tillegg bred erfaring med offshore elektrifiseringsprosjekter, avtaler om tredjepartstilknytning til eksisterende infrastruktur, olje-og gass relaterte transaksjoner, spørsmål under samarbeidsavtalen samt infrastruktur og salgsavtaler for olje og gass. Hun har videre et spesielt fokus på nye energiformer og bistår aktører i forbindelse med utvikling av havvindprosjekter, batteriproduksjon og hydrogenprosjekter.
Etter nesten fem år som internadvokat i TotalEnergies har June inngående bransjekunnskap og ikke minst en praktisk tilnærming i oppdragsutførelsen. -
Thea Emilie Løland Hareide, Associate Advokatfullmektig
Thea Emilie arbeider hovedsakelig med offentligrettslige og privatrettslige problemstillinger knyttet til produksjon, overføring og omsetning av fornybar energi, herunder vannkraft, vindkraft, solkraft og nett, i tillegg til CCS. Hun bistår også norske og internasjonale klienter angående spørsmål knyttet til EUs klimakvotesystem og det frivillige karbonmarkedet.